Ga naar hoofdinhoud

een ingenieus putrandsysteem

als aanwinst voor weggebruikers en omwonenden

interesse? Neem contact met ons op

Ongelijke putranden in het wegdek zijn voor veel weggebruikers een gevaarlijk obstakel of een bron van ergernis. Voor omwonenden kan het lawaai en overlast geven. De wegbeheerder zoekt daarom naar een solide verbinding tussen het wegdek en het onderliggende riool. Als beheerder wil je een putrandsysteem met een blijvend stabiele hoogteligging zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Het putrandsysteem O-linq bewijst dat dit kan. Het zorgt voor een oplossing die geen overlast oplevert voor het verkeer en de omgeving. Het is een totaalconcept dat resulteert in een optimale hoogteligging van de putrand en is letterlijk gefundeerd op Poltec mortels. Dankzij de voor deze toepassing ontwikkelde stel- en gietmortels is het mogelijk om nieuw geplaatste putranden vrijwel direct na het aanbrengen zwaar te belasten. Hierdoor is het niet nodig de weg voor langere tijd af te sluiten voor verkeer. Het totaalsysteem draagt zo duurzaam bij aan de verkeersveiligheid, verhoogt het comfort van de weg, is stiller en dankzij de superieure afwerking nog mooi ook.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘stellen en ophogen van putranden’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Stellen en ophogen van putafdekkingen en andere betonelementen

Betrokken bij dit project

  • Provincie Gelderland (opdrachtgever)
  • Put Stel Techniek van den Broek Heteren (onderaannemer)
  • Poltec BV (leverancier mortelproducten)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken