Ga naar hoofdinhoud

ruimte maken voor zwaar vrachtverkeer

een solide rammelstrook zonder onkruid

interesse? Neem contact met ons op

Op enkele kruisingen en aansluitingen op de 2e Maasvlakte bleek het ontwerp van de weg niet toereikend voor zwaar vrachtverkeer. Gevolg hiervan waren kapotgereden en verzakte bermen. Gezien de zware belasting en hoge verkeersfrequentie, moest de oplossing solide zijn en daarnaast snel te verwezenlijken. De forse voegdiepte en de grote verschillen in voegbreedte waren de volgende uitdaging bij het onkruidvrij voegen van de blokken.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Om dit probleem op te lossen werd onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om met behulp van basalton blokken rammelstroken aan te leggen. Om de blokken stevig te bevestigen werd gekozen voor een hoogwaardig mortelbed (>B70) van Poltec 710.

Om de voegen langdurig onkruidvrij te houden is ervoor gekozen om de voegen te vullen met Poltec 716. dit is een zeer vloeibare en krimparme voegmortel op cementbasis.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Bij het verlijmen van betonbanden op asfalt of beton worden hechtmortels gebruikt. Deze hebben een grote hechtsterkte en zijn daardoor bestand tegen stevige zijwaartse belastingen. Hechtmortels zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Download het standaardbestek hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Poltec duurzaam brugdeksysteem

Betrokken bij dit project

Havenbedrijf Rotterdam (opdrachtgever)
Ingenieursadviesbureau Sweco (Ontwerp, Engineering, directievoering en Toezicht)
Dordtse weg- en waterbouw (aannemer)
POLTEC BV (LEVERANCIER MORTELS)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken