Ga naar hoofdinhoud

Overrijdbare scheidingsbanden op een meerbaansrotonde

Een extra sterke, stugge mortel

interesse? Neem contact met ons op

Voor het aanbrengen van overrijdbare scheidingsbanden op een meerbaans-rotonde werd gezocht naar een product om RWS banden te verlijmen op de tussenlaag van het asfalt. Vanwege de vereiste hoge laagdikte (30-40mm) volstond het gebruik van ‘gewone’ hechtmortel in dit geval niet. Daarnaast staan scheidingsbanden bij rotondes bloot aan hoge zijwaartse krachten waardoor het risico ontstaat van falen van de verbinding. Om beide vraagstukken in één systeem te kunnen oplossen werd gekozen voor Poltec 718 hechtmortel en bijbehorende primer Poltec 719.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Oplossing

Door gebruik te maken van Poltec 718 hechtmortel kon de benodigde stelhoogte eenvoudig gehaald worden aangezien dit product tot wel 50mm laagdikte toegepast kan worden. Hiervoor hoefde de mortel enkel wat stugger aangemaakt te worden. Poltec 718 en Poltec 719 zijn beide Polymeer-gevulde producten waardoor monolitische (ondeelbare) verbindingen ontstaan die sterker zijn dan de te verlijmen oppervlakken. Daarnaast verhoogt deze polymeer de weerstand tegen zijwaartse belasting.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Bij het verlijmen en stellen van betonbanden op asfalt of beton worden hechtmortels gebruikt. Deze hebben een grote hechtsterkte en zijn daardoor bestand tegen stevige zijwaartse belastingen. Hechtmortels zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Download het bijbehorende bestek hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheid materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Verlijmen van betonbanden met stelhoogte (waterdicht)

Betrokken bij dit project

  • Rijkswaterstaat
  • Gemeente ‘s Hertogenbosch
  • KWS Infra-Roosendaal (onderaannemer)
  • Poltec BV (LEVERANCIER MORTELS)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken