Ga naar hoofdinhoud

Betonbanden en asfalt die elkaar niet meer loslaten

Betonbanden verlijmen op asfalt

interesse? Neem contact met ons op

Betonbanden worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Naast gebruik als scheiding van rijbanen op provinciale wegen worden betonbanden ook veel gebruikt als stootband bij parkeerplaatsen. Een bekend probleem is het loslaten van banden die gesteld zijn op betonspecie. Betonbanden op de afsluitdijk, inclusief de mortel, staan continue bloot aan de weerselementen. Een duurzame verbinding tussen de band en het asfalt is dus een vereiste.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Poltec 717 fungeert als een optimale hechtbrug tussen beton en asfalt. Het resultaat is een verbinding die sterker is dan het beton en asfalt zelf. Poltec 717 heeft een zeer hoge dichtheid waardoor water vrijwel niet kan indringen en vorst dus geen schade kan veroorzaken aan de verbinding. Naast Poltec 717 is er een breed scala aan gerelateerde hechtmortels, ieder met bijzondere eigenschappen zoals snelle uitharding en zeer kleine of juist grote laagdikte.

Producten

Gebruikte producten tijdens project.

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Bij het verlijmen van betonbanden op asfalt of beton worden hechtmortels gebruikt. Deze hebben een grote hechtsterkte en zijn daardoor bestand tegen stevige zijwaartse belastingen. Hechtmortels zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Download het standaardbestek ‘betonbanden verlijmen op asfalt’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Betonbanden verlijmen op asfalt

Betrokken bij dit project

  • Rijkswaterstaat (opdrachtgever)
  • POLTEC BV (LEVERANCIER MORTELS)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken