Ga naar hoofdinhoud

gebakken klinkerbestrating op een thermisch verzinkte brug

met een gekleurde epoxymortel

interesse? Neem contact met ons op

Voor het aanbrengen van gebakken klinkerbestrating op een thermisch verzinkte brug werd gezocht naar een geschikt product wat voldoende hechting en tegelijkertijd de benodigde stelhoogte bood. De stelhoogte was nodig om de toleranties in de klinkers op te vangen en licht afschot te creëren.
In het ontwerp van de brug is aan beide zijkanten een verticale rollaag van klinkers opgenomen, die verlijmd diende te worden. Daarnaast was er de wens om het geheel waterdicht af te werken met een gekleurde voeg.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Gezien de uitdagende technische eisen werd in nauw overleg tussen de opdrachtgever, de aannemer, architecten en Poltec gekozen het straatwerk te verlijmen met Poltec 531 epoxymortel. Dit is een epoxylijm die ook als mortel toegepast kan worden. Poltec 531 biedt ruim voldoende hechtsterkte in combinatie met de benodigde stelhoogte.
Om het geheel esthetisch compleet te maken werd gekozen om de mortel gekleurd aan te brengen met de Poltec 715-Terre (aardkleurig). De dilatatie voegen werden voorzien van de flexibele voegmortel Poltec 130 in de speciaal daardoor geformuleerde kleur.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Poltec duurzaam brugdeksysteem

Betrokken bij dit project

Gemeente Rotterdam (opdrachtgever)
Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos BV (Design & Construct, hoofdaannemer)
Aannemersbedrijf JJ van Leijden BV (onderaannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken