Ga naar hoofdinhoud

verlijmen zonder aantasting van de brugcoating

dankzij een duurzame, esthetische oplossing

interesse? Neem contact met ons op

In de ontwikkeling van het gebied rondom station Rotterdam-Blaak werd over het verdiepte fietsplein, een voetgangersbrug aangelegd als korte verbinding tussen het station en de Markthal. Aan een project op een dergelijke beeldbepalende locatie waren uiteraard bijzondere voorwaarden verbonden. Om de constructie licht en sierlijk te houden moest het straatwerk, uit gezaagde gebakken klinkers, verlijmd worden aan het brugdek. Omdat de brug voorzien was van een conserverende coating die uiteraard niet aangetast mocht worden, werd gezocht naar een bijzonder stukje maatwerk in uitvoering en productkeuze.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Na een geslaagde proefverlijming en in nauw overleg tussen ontwerpers, aannemers en leveranciers werd gekozen om het straatwerk rechtstreeks te verlijmen op de conserverende coating met Poltec 531 epoxybindmiddel. De voegen werden vervolgens gevuld met Poltec 715 cementgebonden voegmortel. Naast een uitstekende hechting op allerlei ondergronden en beschermende eigenschappen heeft Poltec 531 een hoge (chemisch-) weerstand en dus een hoge levensverwachting. Voegen van het straatwerk met de beproefde voegmortel Poltec 715 resulteerde in een duurzame en esthetische afwerking.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘verlijmen van beton en natuursteen op staal’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Verlijmen van bestrating op staal

Betrokken bij dit project

  • Stadsontwikkeling Rotterdam (opdrachtgever)
  • Aannemersbedrijf Mourik, Groot Ammers (hoofdaannemer)
  • Hersbach Architecten (ontwerp project)
  • Poltec BV (leverancier diverse mortels)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken