Ga naar hoofdinhoud

Extreem sterke en vloeistofdichte putafdekkingen

blijvend tegen alles opgewassen

interesse? Neem contact met ons op

Op het platform (parkeerplaats voor verkeersvliegtuigen) van vliegveld Weeze dienden putafdekkingen vervangen te worden. Naast de extreem zware belasting van verkeersvliegtuigen diende er ook sprake te zijn van een vloeistofdichte afdichting binnen 20 meter rond de geparkeerde vliegtuigen. Dit uit milieuoverwegingen zodat eventueel gelekte kerosine door hemelwater niet in de riolering zou stromen.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Poltec 704 polymeer-gemodificeerde stelmortel en Poltec 712 betonwegenmortel hebben een hoge aanvangsdruksterkte van meer dan 20 N/mm² na slechts 1,5 uur en een uiteindelijke druksterkte na 28 dagen van wel 70 en 60 N/mm² respectievelijk.
Door de speciaal ontwikkelde putafdekkingen, welke waren voorzien van gietijzeren kaders, te stellen op Poltec 704 en deze vervolgens te verankeren met Poltec 712 kon elke put binnen enkele uren weer worden vrijgegeven aan de luchtverkeersleiding, zodat de overlast beperkt bleef. Daarnaast is Poltec 704 vloeistofdicht en bestand tegen agressieve rioolgassen zodat de inspectieputten blijvend hersteld werden.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘verlijmen van beton en natuursteen op staal’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Poltec duurzaam brugdeksysteem

Betrokken bij dit project

  • Flughafen Weeze (opdrachtgever)
  • Van Boekel GmbH (aannemer)
  • Poltec BV (leverancier mortelproducten)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken