Ga naar hoofdinhoud

Vijftig verzakte putranden verleden tijd

een solide en duurzaam herstel

interesse? Neem contact met ons op

Gemeente Dordrecht had te maken met ca. 50 verzakte inspectieputten. Waarvan een groot aantal net buiten het oude stadscentrum. De putranden waren met name verzakt in de Toulonselaan. Een smalle maar drukke ontsluitingsweg van een woonwijk nabij het station. De verzakte putranden veroorzaakte overlast door geluid en trillingen. Vanwege de verkeersdruk moesten de werkzaamheden in een zo kort mogelijk tijdsbestek uitgevoerd worden.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Solide en duurzaam herstel en tegelijkertijd binnen enkele uren de put weer vrijgeven voor het verkeer. Dat was het doel. Door gebruik te maken van de snel uithardende stelmortel Poltec 700 en de putkoppen vervolgens te verankeren met Poltec 712 betonwegenmortel werd dit doel ruimschoots gehaald. Zo bleef de overlast beperkt. Daarnaast is Poltec 700 beter bestand tegen agressieve rioolgassen, zodat de putranden blijvend zijn hersteld.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘stellen en ophogen van putranden’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Stellen en ophogen van putafdekkingen en andere betonelementen.

Betrokken bij dit project

Gemeente Dordrecht (opdrachtgever)
Putsteltechniek Van den Broek Heteren (onderaannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken