Ga naar hoofdinhoud

zwaar verkeer tast sierstraatwerk niet langer aan

blijvend in ere hersteld

interesse? Neem contact met ons op

Het Medaillon van Leiden (sierstraatwerk van het Gemeentewapen) was in slechte staat waardoor overlast ontstond voor weggebruikers. Door de zware verkeersbelasting verslechterde de toestand van dit beeldbepalende kunstwerk dusdanig dat het verwijderd werd in afwachting van herstel tijdens een reconstructie van de Breestraat. Mede door goede ervaringen van de opdrachtgever met het brugdeksysteem werd ook hier gekozen voor dit duurzame systeem.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Door zowel aan de onderkant als aan de bovenkant gebruik te maken van waterdichte producten is waterindringing in het systeem uitgesloten. Door klinkers en natuursteen te stellen in een extreem sterk mortelbed van Poltec 710 en af te voegen met hoogwaardige voegmortel Poltec 715 werd het Medaillon met zijn kenmerkende gekruiste sleutels duurzaam in ere hersteld.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘Poltec duurzaam brugdeksysteem (incl. waterdichtingscoating’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Poltec duurzaam brugdeksysteem (inclusief waterdichtingscoating)

Betrokken bij dit project

Gemeente Leiden (opdrachtgever)
Aannemingsbedrijf Gebr. De Hollander (onderaannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken