Ga naar hoofdinhoud

Het verlijmen van bestrating

Bekijk onze producten

Button Text

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Button Text
Specialistische kennis
Deskundig advies
Voor grote en kleine projecten

Poltec 710 is een krimparme betonwegmortel die speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van bestrating. Het is dan ook een zeer prettige betonwegmortel om bestrating mee te verlijmen. Met dit product verzekeren wij gemak tijdens het verlijmen van bestrating. Nog veel belangrijker: door betonwegmortel te combineren met onze krimparme, waterdichte voegmortel en een unieke kunstharsdispensie, ontstaat een verbinding die zo sterk is dat deze oplossing zelfs toepasbaar is op plekken waar de straat wordt blootgesteld aan extreme trillingen, zoals tussen trambanen.

De manier van verlijmen van bestrating gaat er met de producten van Poltec net iets anders aan toe. Bij meer standaard mortels straat men rechtstreeks op het aangetrilde zandbed. Nadat de stenen zijn gelegd, wordt voegmiddel toegevoegd en vervolgens wordt de bestrating aangetrild. Met de producten van Poltec gaat dat anders in zijn werk. Door de beton-ondergrond te verlijmen met de bestrating ontstaat een oersterke verbinding.

Bel ons voor advies
Poltec zakken

Uitstekende oplossingen voor het verlijmen van bestrating

Die oersterke verbinding ontstaat door in de basis een speciale primer aan te brengen op de betonnen ondergrond. Vervolgens wordt Poltec 710 betonmortel aangebracht, waarna een stratenmaker de stenen in een kunstharsdispersie op basis van acrylaten doopt. De steen wordt vervolgens verankerd in het mortelbed. Een heel groot voordeel van deze manier van verlijmen is dat de stratenmaker de mogelijkheid heeft om naderhand nog te corrigeren. Het droogproces is ideaal en daardoor ontstaat veel vrijheid voor de stratenmaker.

Na een dag is het mogelijk om het geheel te voegen met een cementgebonden voegmiddel. Een hele solide oplossing die gerust tientallen jaren meegaat. Andere oplossingen zijn in de basis makkelijker aan te brengen, maar veel minder duurzaam. Stenen laten eerder los, met alle gevolgen van dien. Door bestrating te verlijmen met de mortels en primers van Poltec, creëer je een uiterst sterke ondergrond waar tientallen jaren zwaar verkeer overheen rijdt, zonder dat er ook maar enige slijtage optreedt.

Verlijmen van bestrating met producten van Poltec

Voor het verlijmen van bestrating raden wij de volgende producten aan:

Bel ons voor advies

We hebben mortels voor elk project. Maar belangrijker nog: we zijn de expert waarop je altijd kunt leunen.

Poltec experts

Kies voor de beste mortel

De producten van Poltec zijn makkelijk te verwerken. Zeer hoge technische aspecten zorgen ervoor dat onze producten worden toegepast op plekken waar wegen aan zeer veel krachten en trillingen worden blootgesteld. Meer weten over de producten van Poltec? Bekijk ons gehele productaanbod hier of neem contact met ons op.

Zoeken