Ga naar hoofdinhoud

Bestekteksten

Het is belangrijk om te weten hoe en wanneer je mortels goed toepast. Daarom lees in je onze bestekteksten precies wat de juiste hoeveelheden, voorbereidende werkzaamheden en manieren van aanbrengen zijn.

Poltec kader

Verlijmen van betonelementen

Bij het verlijmen van betonelementen op asfalt of beton worden hechtmortels gebruikt. Deze hebben een grote hechtsterkte en zijn daardoor bestand tegen stevige zijwaartse belastingen. Hechtmortels zijn in diverse soorten verkrijgbaar.

Stellen van elementen

Stelmortels zijn al na een korte droogtijd bestand tegen flinke druk. Hierdoor is de weg in veel gevallen na een uur alweer vrij voor verkeer. Daarnaast zijn stelmortels krimparm, zelfs bij zware elementen.

Verlijmen van bestrating

Voor het bestraten van brugdekken zijn onze mortels een beproefde oplossing. Ze hebben een lange levensduur, zónder onderhoud. Om een constructie extra te beschermen, kun je aanvullend een waterdichtingscoating aanbrengen.

Primeren en voegen van bestrating

Van prachtige marktpleinen tot zwaarbelaste rotondes: soms is een waterdichte voegmortel nodig, soms een onkruidwerende. Een slurryprimer gebruik je voor een goede hechting van de steen aan de straatlaag.

Als geen ander begrijpen we je uitdagingen en vraagstukken. En we weten dat het mensenwerk is. Daarom zijn we de expert waar je altijd op kunt leunen.

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken