Ga naar hoofdinhoud

historische bruggen en bestrating

verlijming als duurzame oplossing

interesse? Neem contact met ons op

Onderhoud aan verzakt straatwerk op bruggen kan resulteren in veel verkeersoverlast, met name in dichtbevolkte gebieden. Daarnaast is het niet duurzaam als de bestrating regelmatig gerepareerd dient te worden. Ontwerp technisch kan er onvoldoende ruimte zijn voor een zandbed waardoor de bestrating snel losligt. Ook bestaat er een groot risico op vandalisme wanneer stenen los liggen.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

De oplossing is het verlijmen van klinkers of natuursteen op het betonnen brugdek in plaats van het straten in zand. Door de voegen te vullen met een cementgebonden waterdichte voegmortel ontstaat er een rigide en solide wegdek. Deze duurzame oplossing maakt dat straatwerk decennia meegaat zelfs onder de zwaarste verkeersbelasting. Verkeersoverlast behoort tot de verleden tijd en vandalisme is vrijwel uitgesloten.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘Poltec duurzaam brugdeksysteem’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen.

Poltec duurzaam brugdeksysteem voor het verlijmen van bestrating op brugdekken

Betrokken bij dit project

Gemeente Leiden (opdrachtgever)
J.J. van Leijden BV Roelofarendsveen (aannemer)
POLTEC (leverancier van diverse mortels)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken