Ga naar hoofdinhoud

Geen losliggende of wegzakkende klinkers meer

Bevestiging van bestrating tussen tramrails

interesse? Neem contact met ons op

Losliggende en wegzakkende bestrating in stadcentra en winkelgebieden. Het is een hardnekkig en terugkerend probleem. De passerende tram veroorzaakt trillingen waardoor de bestrating wegzakt. Dit leidt tot een rommelig en onveilig straatbeeld. uitgangspunt voor bij de uitvoering van dit project was dat het het herstel moest plaatsvinden zonder de tramregeling te verstoren of te beïnvloeden.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag & oplossing

Door de bestrating rondom tramrails te bevestigen in betonwegenmortel wordt deze duurzaam beschermd tegen de optredende spanningen. Hoewel het een zeer intensief tramtraject betrof heeft de aanleg overdag plaats gevonden. Snel uithardende mortels met een hoge eindsterkte bieden hier een duurzame oplossing. Er wordt hierdoor weerstand geboden tegen de hoge trillingen en het straatbeeld blijft zo comfortabel en veilig.

Producten

Gebruikte producten tijdens project:

Elke dag maak je fundamentele keuzes. Over functies, esthetiek, veiligheid, techniek en levensduur. Allemaal even belangrijk. Wij helpen je bij slechts één, maar allesbepalend besluit.

Bestekteksten

Download het standaardbestek ‘verlijmen van bestrating op beton’ hieronder met daarin gespecificeerd de juiste hoeveelheden materiaal, een toelichting op de voorbereidende werkzaamheden en de correcte manieren van aanbrengen

Verlijmen van bestrating tussen tramrails

Betrokken bij dit project

  • Gemeente Rotterdam (stadsontwikkeling)
  • RET ROTTERDAM
  • Van gelder (aannemer)
  • Lindeloof BV (aannemer)
  • Voets natuursteen constructies (onderaannemer)

20 pagina’s vol inspiratie en tips

Ons uitgebreide verhaal lees je in de brochure. Ook vind je hierin tal van duurzame voorbeeldprojecten.

Vraag de brochure aan

Bekijk onze specialistische oplossingen

Vragen? Neem contact met ons op

Zoeken