Ga naar hoofdinhoud

Hoe verlijm je betonbanden?

Bekijk onze producten

Button Text

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Button Text
Specialistische kennis
Deskundig advies
Voor grote en kleine projecten

Betonbanden verlijm je met Poltec 717 hechtmortel. Dit is een krimparme hechtmortel voor het verlijmen van betonelementen zoals RWS banden op asfalt en beton. Omdat dit mortel krimparm is en snel uithardt, wordt Poltec 717 veel gebruikt op plaatsen waar sprake is van zware belasting.

Bel ons voor advies
Poltec zakken

Toepassing van Poltec 717 hechtmortel

De krimparme hechtmortel is toepasbaar voor het verlijmen van betonelementen zoals betonblokken, rotondeblokken en kantstenen op asfalt. Poltec 717 is ook toepasbaar voor het verlijmen van natuursteen op asfalt en beton. En voor het aanbranden van natuursteen op straten en splitbeton.

Verbruik van Poltec 717 hechtmortel

Gebruik 2 kilogram per m2 per millimeter laagdikte. Per zak van 25 kilogram verlijm je ongeveer 8 tot 10 RWS banden. Uitgaande van 5 millimeter laagdikte en een bandbreedte van 25 centimeter.

Bel ons voor advies

Het verlijmen van betonbanden in 6 stappen

Voor het verlijmen van betonbanden heb je de volgende hulpmiddelen nodig:

  • Troffel of schop;
  • Mengkuip of eventueel een panmenger (voor het mengen bij een laag toerental);
  • Handschoenen, veiligheidsbril en stofmasker.

Stap 1: voorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond volledig schoon is, vrij van losse onderdelen en olie en vet. Afhankelijk van de ondergrond kan het verstandig zijn om eerst te zandstralen. Bevochtig vervolgens de te verlijmen oppervlakken. Zorg ervoor dat er geen water op het oppervlak blijft staan.

Stap 2: mengen

Meng Poltec 717 met 3,8 – 4,1 liter leidingwater. Maak niet meer aan dan in 15 minuten verwerkt kan worden. Dit heeft te maken met de snelle uitharding van de hechtmortel.

Stap 3: aanbrengen

Breng de verdunde mortel aan op beide te verlijmen oppervlakken. Dit noemen we een aanbrandlaag. Breng voordat de aanbrandlaag is opgedroogd een ruime hoeveelheid mortel op de ondergrond aan. Plaats het element vervolgens in de mortel. Maak een laagdikte van minimaal 3 millimeter en maximaal 20 millimeter.

Stap 4: op hoogte brengen

Door middel van kloppen en tikken breng je het element op de gewenste hoogte.

Stap 5: uitgedrukte mortel verwijderen

Verwijder de uitgedrukte mortel. Werk de randen glad af met een vochtige stoffer.

Stap 6: reinigen van gereedschap

Maak het gereedschap zo snel mogelijk schoon met water. Nadat de mortel is opgedroogd is het alleen nog maar mogelijk om gereedschap mechanisch te reinigen.

Stap 7: belasten

Na 24 uur is het verlijmde element belastbaar.

We hebben mortels voor elk project. Maar belangrijker nog: we zijn de expert waarop je altijd kunt leunen.

Poltec experts

Benieuwd naar onze producten?

Benieuwd naar alle positieve eigenschappen van Poltec 700 krimparme mortel voor het ophogen van putranden? Bekijk hier alle producteigenschappen of download de bestekteksten voor praktische verwerkingsinstructies. Meer informatie nodig of direct bestellen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Zoeken